diumenge, 5 de juny del 2016

Les xarxes socials

http://www.xtec.cat/centres/a8033341/revi/r86/im86/02b.jpg


Les xarxes socials han posat en marxa una nova forma de relacionar-se. És una comunitat d’informació a través d’una plataforma virtual.

A través d’elles s’aconsegueixen amistats, coneixements, creences... Espanya s’ha convertit en el cinquè país del món que més utilitza les xarxes socials amb un 42%.

Els adolescents utilitzen una o més de les xarxes socials existents. D’ells, més de la meitat es connecten diàriament. Hi publiquen fotos o text, sent molts menys els que actualitzen el contingut del seu perfil de manera regular o bé enllacen vídeos. Es passen més temps a internet que davant de la televisió. Actualment els pares es troben davant d’un nou problema, ja no només han de conèixer amb qui surten els seus fills, sinó amb qui passen hores xerrant a través d’internet. Han d’equilibrar el respecte a la intimitat del fill, amb l’obligació de protegir-lo de situacions que poden ser perilloses per ells. Un dels riscos que pot ocasionar el mal ús és el problema de privacitat i falta d’intimitat, ja que moltes vegades els detalls personals els arriba a conèixer tothom. En aquest punt té molta importància la publicació de fotos i opinions sense calibrar. Hi ha una certa falta de control.

El que queda patent és que cada vegada es comença abans a formar part d’aquestes xarxes. Aquestes poden devorar tot el nostre temps. Cal saber administrar-ho bé per a no passar la vida davant de la pantalla.



Carla i Anna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada