diumenge, 5 de juny del 2016

La NASA troba nous planetes on hi podria haver vida

Els científics de la NASA han anunciat que han descobert 1.284 nous planetes, el doble dels que es coneixien fins ara. “Tenim esperances que en algun lloc allà fora puguem descobrir una altra Terra”, afirma Ellen Stofan, científica de la NASA. Entre el miler de nous planetes que ha pogut identificar el telescopi Keple, nou presenten característiques similars a la Terra, per la seva mida, pels trets de l’estrella al voltant de la qual orbiten i per la distància en què es troben. Per tant, es poden considerar habitables, ja que probablement reuneixen les condicions de temperatura adients perquè hi hagi aigua i es desenvolupi vida.
Des del 2009, l’any en què es va llançar el telescopi Kepler, la NASA havia observat 4.500 candidats, d’aquests 984 han estat confirmats. Sumats als que ahir es van anunciar, ja en fan 2.268.
El telescopi Kepler porta quatre anys a l’espai. La seva càmera els detecta observant el seu trànsit davant l’estrella al voltant de la qual orbita. Tot i que estava previst que el telescopi es jubilés a l’octubre, la NASA li donarà dos anys més de vida. Els responsables de la NASA tenen previst llançar tres nous telescopis amb instruments per mesurar altres paràmetres que focalitzaran la seva atenció en els planetes habitables ja detectats.

Si el nostre planeta ja ens l’hem carregat, ara estem buscant nous planetes per carregar-nos-els també?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada