dilluns, 4 de maig del 2015

Visita dels alumnes francesos, per Sara Villà.

ESTRANGERS A L’INSTITUT
El dimarts 28 d’abril a les vuit del matí a l’INS Vilamajor es respirava un ambient diferent, de nervis i ganes de conèixer a gent nova. Aquell dia rebríem als estudiants de castellà de Doué-la-Fontaine, França, i tots en teníem moltes ganes.
La primera hora de classes va transcórrer amb normalitat i, fins i tot, massa lenta, mentre esperàvem l’hora de conèixer-los. Per fi, a les nou del matí, tots els que fem optativa de francès de 3r d’ESO vam baixar de la nostra classe al menjador de l’escola. Un cop tots allà, vam esperar a que els alumnes francesos entressin i ens vam asseure. El director va fer una petita explicació, i els hi va donar la benvinguda. Aleshores, tots vam començar a menjar dels pastissos que nosaltres (els de la optativa de francès) havíem preparat. Va ser una mica estrany aquella estona, perquè entre nosaltres no ens coneixíem pas, i el diferent idioma no ajudava. I a les deu  vam tornar a les nostres aules, deixant als francesos amb els alumnes de 4t d’ESO que els hi ensenyaven l’institut.
Després, a l’hora del pati estàvem tots junts. En la mitja hora que va durar, ens hi vam poder apropar i xerrar una mica, encara que no gaire, perquè hi havia problemes de comunicació. A la següent hora després del pati ens vam ajuntar tots (els d’optativa de francès i els francesos) al gimnàs, i ens vam asseure en rotllana per fer-nos preguntes entre nosaltres. Primer de tot, tots vam dir els nostres noms i tot seguit vam començar amb les preguntes. Els francesos ens havien de preguntar en castellà i nosaltres en francès. Va ser complicat, ja que el nivell d’idioma d’uns i altres no ajudava, però vam riure i vam passar una bona estona. Ja passada mitja classe, ens van organitzar en petits grups i ens van deixar parlar entre nosaltres i conèixer-nos. En el grup que em va tocar hi havia dos nois i, la veritat, és que no tenien massa interès en parlar amb nosaltres per molt que nosaltres ens hi esforcéssim, però més tard van venir dos més i ens vam unir a un altre grup i tots eren molt simpàtics i amables. S’ha de dir que no sempre s’han de tenir en compte tots els tòpics i típics sobre la gent de diferents països, perquè et pots sorprendre.
De les dotze i mitja fins a les dues i mitja, els francesos es van repartir entre diverses classes de 2n, 3r i 4t d’ESO. I, pel que sé, en algunes classes els hi van fer fer deures quan, pobres, amb prou feines entenien el que es deia. A l’hora de dinar, per sorpresa d’algun alumne i professor, ens vam quedar a l’institut, juntament amb els estudiants francesos. I, he de dir que va ser un dinar molt agradable. Un cop ja vam acabar tots amb els postres, ens van deixar una estoneta per pair i tot seguit vam anar a l’església de St. Pere, on ens van explicar la història medieval del poble i ens van ensenyar les poques restes que hi queden actualment.
Amb tot això, es van fer les sis passades. Tots junts ens vam fer una foto i vam marxar cap a l’institut, on els francesos tenien l’autobús. Es vam acomiadar d’ells i van marxar, rumb a Barcelona. Vam passar un molt bon dia amb ells, diferent i refrescant. En definitiva, crec que parlo per tots o sinó per gran part dels que fem l’optativa de francès quan dic que estaria molt bé que es pogués tornar a repetir. 
                                                                                                                                                             Sara Villà, 3r C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada