dimarts, 17 de maig del 2016

El significat dels somnis

Què són els somnis? Per què somniem? Com es poden interpretar els somnis?
Segur que algun cop us heu plantejat aquestes preguntes. En aquesta notícia parlarem dels somnis i tractarem de respondre aquestes preguntes o de plantejar-nos de noves...
Què és el somni?
El somni és un estat alterat de consciència. Durant el somni es produeix una pèrdua de la consciència del món exterior (sense perdre, per això, la recepció sensorial) acompanyada per una disminució progressiva del to muscular, que es produeix a intervals regulars.
Per què somiem?
El somni es produeix perquè mentre dormim el cervell sempre està actiu i travessant fases diferents en què les ones cerebrals i la profunditat del son canvien.
El sistema nerviós es desconnecta de l’entorn a fi de recuperar les energies perdudes durant el dia, però també per deixar descansar la nostra ment dels problemes de la realitat.
El cervell necessita expulsar el contingut emotiu de les experiències viscudes; per això construeix una realitat pròpia en què, a través de les imatges oníriques, elimina els continguts de l’activitat diürna.
Una curiositat que hem trobat és que les persones que presenten insomni de forma continuada acaben patint problemes de memòria i confusió mental, entre d’altres símptomes.
Per què no recordem tots els nostres somnis?
Moltes vegades et lleves al matí amb la sensació d’haver somniat alguna cosa agradable o desagradable, però ets incapaç de recordar amb detall de què es tractava .
És una cosa habitual . Els somnis es succeeixen un darrere l’altre sense que el cervell tingui la possibilitat de recordar el somni , únicament l’emoció .
Per aquest motiu només tenim aquesta sensació d’angoixa o de plaer. No obstant això, és curiós saber que aquelles persones que es desperten moltes vegades durant la nit són les que més recorden els seus somnis.
Per què ?
El motiu és molt fàcil, quan acaba un somni i ens despertem, el cervell recorda millor el son. Però si continuem dormint, el record no existeix.
Consell recomanat per a tots els alumnes, professors, pares i mares
- Evitem els excitants a partir de mitja tarda i aliments que irriten el budell (làctics, ous, àcids).
- Tampoc no és recomanable beure gaire líquid per sopar, ja que la incomoditat de la bufeta plena ens farà despertar.
- Anem a dormir sempre a la mateixa hora i amb la digestió feta.
- Quan ja siguem al llit, evitem mantenir idees de preocupació.
- Els adults necessiten dormir una mitjana de 7’5 hores seguides.


Què és la fase REM?
La fase REM, acrònim de Rapid Eye Movement és una altra part del somni, en concret, és la cinquena etapa, comença aproximadament 90 minuts després d’adormir-nos i es caracteritza pel moviment accelerat dels ulls.
Durant aquesta fase, el ritme del cor i la respiració s’accelera, la pressió arterial augmenta i no podem controlar la temperatura del nostre cos. A més a més, augmenta l’activitat cerebral. Sens dubte, l’altra part del cos està paralitzada ja que el cos no allibera un amoníac anomenat glicina.
Redactores: Gemma, Alexandra, Mercè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada