dimarts, 17 de maig del 2016

Al Santiago Bernabéu no està permès el català

L’altre dia un periodista (Sebas Guim), d’esport 3 que és un canal esportiu català, va intentar entrevistar en Kiko Casilla, el porter català del Reial Madrid CF, després del partit, a la zona mixta.
El porter en principi l’anava a contestar, però primer demana permís al cap de premsa: “En Catalán?”, i el cap de premsa li contesta amb un “No, en Español”.
Això no només va sorprendre pel fet de preguntar per un idioma, sinó que estem farts d’escoltar a Zinedine Zidane, Benzema i més jugadors parlar per exemple en francès o l’idioma que faci falta.
Per suposat no va agradar el detall al periodista ni a molts de nosaltres. Creiem que prohibir una llengua no és correcte avui dia i el que és pitjor, el Reial Madrid està caient en l’error de barrejar política amb esport, una cosa que sempre han denunciat que passava aquí, a Catalunya, quan a  la final de la copa del rei, es va xiular la bandera espanyola, quan es queixaven sobre les estelades.
A casa nostra no prohibim parlar en cap llengua, tothom és lliure de dirigir-se a la resta de periodistes que pregunten amb altres idiomes sense tenir cap problema. Està clar que molts clubs barregen la política i  l’esport quan els convé i sobretot si es tracta de la llengua catalana. Perquè hauria passat alguna cosa si al porter del Reial Madrid li haguessin fet preguntes en holandès, alemany, rus...?

Després Kiko Casilla va sortir excusant el Reial Madrid, va manifestar que no li han dit mai en quin idioma ha de parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada