diumenge, 13 de desembre del 2015

La catalana que volia unir-se a DAESH*

Míriam, la jove catalana de 24 anys que el cap de setmana passat va ser detinguda a Granollers, quan presumptament es disposava a viatjar amb destinació a l'Afganistan per allistar-se a les files de l'Estat Islàmic, declararà avui a l'Audiència Nacional. 

La Guàrdia Civil va entrar dissabte a la matinada a la casa de la seva família i se la va emportar arrestada. Tenia la maleta preparada per anar-se'n a “la guerra”. Després de l’enrenou, un familiar seu va dir que la seva cosina no era terrorista sinó que era una adolescent amb problemes d’identitat i els gihadistes ho van aprofitar per captar-la i inculcar-li una radicalització de la religió musulmana per tal que els ajudés d’acord a les seves idees.

Pensem que no és normal que hi hagi tanta gent que s’estigui convertint, és a dir, que passen de la religió cristiana a una part extremista de la religió musulmana.
Darrere de tot plegat hi havia una siriana anomenada Sanae Boughroum que era la que reunia noies catalanes per canviar-les de religió i passar-les a l’Estat Islàmic. La idea de la Míriam era viatjar des de Turquia fins l’Afganistan, on li ensenyarien l’Alcorà i les arts de la guerra.


La catalana que quería unirse a EI ya intentó llegar a Siria desde Turquía
*Molts mitjans de comunicació ja no denominen ISIS als terroristes islàmics des de l’atemptat de París, malgrat tractar-se dels mateixos botxins, ara els mitjans en diuen DAESH, que és una manera despectiva de denominar-los, en canvi els mateixos terroristes voldrien que els denominessin ISIS perquè entenen que és un nom amb més de prestigi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada