divendres, 1 d’abril del 2016

Pastís de Santiago

Són unes postres tradicionals de la cuina gallega, concretament de Santiago de Compostela.

Ingredients:


  • 5 ous
  • 250 g d’ametlles moltes
  • Una pell de llimona ratllada
  • Una culleradeta de canyella
  • Sucre glaç  (per decorar)

http://www.misthermorecetas.com/2014/07/25/tarta-de-santiago/
Elaboració:

Primer de tot posem en un bol les ametlles moltes i el sucre, i ho barregem. 

Seguidament, afegim els ous un a un mentre es bat la barreja anterior, fins a obtenir una massa de textura fina. 

Afegim la llimona ratllada a la mescla.

A continuació cobrim amb oli o mantega un motlle rodó i ho empolvorem amb farina (perquè no s’enganxi el pastís).

Omplim el motlle amb una barreja i l’enfornem a 180ºC fins que es cogui i estigui lleugerament daurat, aproximadament uns 30 minuts. 

Quan estigui cuit ho deixem a la nevera.  

Decoració:

Col·loquem sobre el pastís la plantilla de la “creu de Sant Jaume” (la podeu trobar a internet i imprimir-la). L’enfarinem amb sucre glaç i retirem  la plantilla amb precaució, de 

manera que quedi la silueta de la creu.

És molt fàcil de preparar i us animem a que la proveu de cuinar a casa. 

                                                                                                                                                                          Redactores: Gemma, Alexandra, Mercè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada